Boost je creativiteit met deze krachtige & korte energetische schoonmaak

Deel dit artikel

Een kort energetische schoonmaak zorgt ervoor dat je verbonden raakt met jouw creatieve bron. Ik heb in een eerder artikel vertelt wat gronden betekent voor mij. Aan mijn grondingsmeditatie, die je kan luisteren op Spotify, heb ik ook een energetische bescherming toegevoegd om de dag fijn te starten. 

In dit artikel vermeld ik een alternatief voor bovenstaande meditatie.

Nog even over gronden

Hoe gevoeliger je bent, hoe meer onwelkome energie aan je vast plakt gedurende de dag. Met bepaalde mensen, social media of situaties creëer je onbewust een energielijntje. Dat kunnen positieve of negatieve verbindingen zijn. De negatieve energielijnen kunnen jouw levensenergie verstoren en je creativiteit blokkeren.

Zie de energielijn voor je als een spiraal van licht dat vanuit het universum door jou heen stroomt, naar het middelpunt van de aarde en weer terug komt in een circulaire beweging. Het zorgt voor een directe verbinding met de creatieve bron waar al jouw ideeën en inspiratie vandaan komen.

Je kunt deze negatieve energielijnen schoonmaken omdat het je te veel naar beneden haalt. 

Ik kies er zelf voor om dit eenvoudig onder de douche te doen. Dat kost maar een paar minuten. Het belang van een energetische schoonmaak is net zo noodzakelijk als je tandenpoetsen, haren wassen en je kleren in de wastrommel stoppen omschrijft Susan Smit in haar boek – De wijsheid van een Heks.

Onderstaande zinnen, de bezwering uit haar boek, heb ik naar mijn eigen stijl aangepast. Dat kun jij ook voor jezelf doen. Kies woorden die bij jouw passen. Misschien kies je wel de bron van de liefde, de kosmos of God in plaats van het universum.

Het is handig om te weten dat energie gedachten volgt en wat niet bij je hoort stuur je gemakkelijk terug. Wat wel bij je hoort, komt eenvoudig weer naar je toe. Visualiseer deze energie op jouw manier en focus op hoe je ze wilt verwijderen. 

Hoe je je eenvoudig energetisch schoonmaakt

Ik zeg de volgende zinnen hardop:

Energie wat niet van mij is, wat ik onbewust heb opgepakt en me hindert; stroom bij me vandaan. Laat je door de aarde opnemen en absorberen.’

Ik adem nadat ik deze zin heb uitgesproken lang uit.

Energie wat van mij is, kom bij me terug.’

Ik adem diep in.

Licht vanuit het universum, dat bij mij hoort, stroom door me heen naar het middelpunt van de aarde. Voor het welzijn van anderen en zo is het.

Ik ben benieuwd wat je voelt als je deze woorden uitspreekt. Mijn gedachtecirkels stoppen meteen en ik voel me een stuk kalmer. 

Kom heerlijk uit je hoofd en stap in jou pure bewustzijn om je creativiteit te laten stromen.

Bron: De wijsheid van een heks – Susan Smit.

Aanbevolen voor jou

Ontvang gratis het werkboek

Met zes hacks waarin je:

  • Ontdekt wat jouw creatieve verlangens zijn en hoe je ze kan omzetten naar een intentie.
  •  Antwoord vindt op welke wijze je je angsten daarover kunt aanpakken.
  • Praktische invulopdrachten en meditaties krijgt, zodat je direct aan de slag kunt.
  • Leert wat je kunt doen voor meer helderheid,
    focus en vertrouwen. Ben je er klaar voor om je in te schrijven?