Verbeter je creatieve mindset door te gronden

Deel dit artikel

Gronden of aarden verwijst naar het energetisch verbinden van jezelf met de aarde, zodat je spanningen en stress kunt verminderen. Door te gronden zal je creativiteit worden geactiveerd waardoor het weer gaat stromen. Het kan worden bereikt door middel van verschillende technieken zoals meditatie, ademhalingsoefeningen of simpelweg contact maken met de natuur.

Waarom is het zo belangrijk om te gronden, vooral voor creatieven?

Creatieve mensen hebben een bepaalde sensitiviteit waarbij er meer en heftiger wordt gevoeld. Je kunt dan te veel in je hoofd zitten. Malen, overdenken. De energie stroomt onbewust omhoog richting je hoofd in plaats van naar beneden. Als je niet goed gegrond bent zorgt het voor minder bewustzijn van de sensaties en gevoelens die zich in je lichaam bevinden waardoor deze negatieve energie in je lichaam wordt opgeslagen. Je bent dan meer bezig met piekeren in plaats van met je creatieve project. Je antennes staan als het ware gericht op de buitenwereld en niet op je binnenwereld. 

Iemand beschreef dit principe ook aan mij met het voorbeeld dat mijn aura groter is dan normaal. Bij sensitieve mensen is dat namelijk vaak het geval. Dat is ook de reden dat ik sneller in contact kom met de gevoelens van anderen. Een valkuil is dat je je daardoor te veel bezighoudt met anderen in plaats van met jezelf. Kortgezegd je verbind jezelf met de gevoelens van anderen en misschien heb je dat niet eens door. Dat is best vermoeiend. Gecombineerd met het verkeerd interpreteren van deze gevoelens, doordat je bepaalde negatieve overtuigingen hebt, maakt het niet prettig. 

Veel mensen hebben piekergedachten en als je hooggevoelig bent (wat een vijfde van de bevolking is) lijk je daar wat sneller slachtoffer van te zijn. Om uit deze negatieve gedachtecirkel te komen en in mijn eigen kracht te gaan staan ben ik me gaan gronden voordat de dag begint.
 

Wat kun je doen om te gronden zodat je creativiteit gaat stromen?

Grondende oefeningen zijn bijvoorbeeld: yoga, kloppen op je lichaam (tappen), stampen, buiten wandelen, tuinieren.

Als je daar geen zin of tijd voor hebt, kun je ook een korte meditatie doen. Om meer in je lichaam te komen, te voelen en jezelf te verbinden met de aarde werkt dit heel goed. Hierdoor zorg je dat alle prikkels die je opvangt gedurende de dag ook weer kan afvoeren, de aarde in. 

Ik heb speciaal een grondingsmeditatie voor mezelf gemaakt en opgenomen. Daarnaast heb ik een energetische ondersteuning eraan toegevoegd die me goed heeft geholpen.

Sinds ik deze meditatie gebruik ben ik minder vaak aan het piekeren en heb ik minder onrustige gedachten. Ik laat me niet afleiden en richt me op mijn creatieve projecten. Ook zijn mijn sociale activiteiten niet zo vermoeiend meer. Mijn zoon gaat sinds ik hem een energetische bescherming geef veel beter met alle prikkels om op school. Het versje wat ik opzeg bij mijn kind gaat een stukje anders, maar in principe werkt het hetzelfde.

Vind je het interessant om mijn grondingsmeditatie uit te proberen? Klik dan op onderstaande audio.

Aanbevolen voor jou

Ontvang gratis het werkboek

Met zes hacks waarin je:

  • Ontdekt wat jouw creatieve verlangens zijn en hoe je ze kan omzetten naar een intentie.
  •  Antwoord vindt op welke wijze je je angsten daarover kunt aanpakken.
  • Praktische invulopdrachten en meditaties krijgt, zodat je direct aan de slag kunt.
  • Leert wat je kunt doen voor meer helderheid,
    focus en vertrouwen. Ben je er klaar voor om je in te schrijven?