Waarom ademen & lichaamsbewustzijn zo belangrijk is om je creativiteit te laten stromen

Deel dit artikel

Lichaamsbewustzijn verankert je niet alleen in het huidige moment, het is ook een poort uit de gevangenis van het ego. Dat is waarom Yoga en meditatie zo belangrijk is.

Creatief handelen gebeurt door jou. Alle creativiteit komt voort uit de innerlijke ruimte die jij creëert. En die ruimte maak je door je bewust te zijn van je ademhaling. Door je bewust zijn van de adem onttrek je aandacht aan het denken en dat schept ruimte. Door meditatie kun je je creatieve verlangens vanuit inspiratie, vanuit het genieten van het proces tot leven brengen en niet meer vanuit een tekort. Zodra je je hecht aan het resultaat komt het ego om de hoek. Natuurlijk is het fijn dat andere het waarderen, maar dat is niet waarom je creatief bent.

Mensen die goed zijn in hun werk kunnen tijdens hun werk helemaal of grotendeels vrij zijn van het ego. Je weet het misschien niet, maar je werk is dan een soort spirituele beoefening geworden. Weet jij bij welk creatief werk dat is en bij welk werk dat niet is? 

Meditatie zet je in het midden. Centreert je als het ware. Dat wordt ook bedoeld met de namasté houding. Je centreert jezelf door je handen voor je hart te plaatsen. En vanuit die stille overvloedige ruimte, waar je heel bent, herinner je dat je al één bent met de creatieve bron en goed bent zoals je bent. Goed genoeg bent om te starten. Om te maken wat je zo graag wilt maken. Creëren wat er zo graag uit wil komen. 

Wil jij ook in jouw ruimte stappen en vanuit flow creëren? Doe mee met mijn schrijfuurtje en/of meditaties.

Aanbevolen voor jou

Ontvang gratis het werkboek

Met zes hacks waarin je:

  • Ontdekt wat jouw creatieve verlangens zijn en hoe je ze kan omzetten naar een intentie.
  •  Antwoord vindt op welke wijze je je angsten daarover kunt aanpakken.
  • Praktische invulopdrachten en meditaties krijgt, zodat je direct aan de slag kunt.
  • Leert wat je kunt doen voor meer helderheid,
    focus en vertrouwen. Ben je er klaar voor om je in te schrijven?