Waar mijn prentenboekverhaal Hermie’s Zoektocht echt over gaat 

Deel dit artikel

Begin van de zomer komt mijn prentenboek uit en ik wil graag delen hoe dit tot stand is gekomen. Het begon met een afbeelding die ik tegenkwam op Pinterest, nadat mijn zoontje en ik informatie zochten over heremietkreeften. We zagen dat heremietkreeften huisjes van afval gebruikten, wat soms fataal kon zijn voor hen. Ze raakten erin vast, het was te scherp of te groot. Dit beeld raakte me omdat het laat zien hoe de natuur lijdt onder ons gebruik en het afval wat we laten rondslingeren.

Dit gegeven inspireerde me om een verhaal te schrijven over een heremietkreeft die op zoek was naar een nieuw huisje. Heremietkreeften groeien namelijk uit hun slakkenhuis en zoeken dan nieuwe huisjes op het strand. Ik kwam een leuk filmpje tegen waarbij je kunt zien hoe ze dit doen: ze staan allemaal in een rij van groot naar klein en wisselen van schelp wanneer er een nieuwe wordt gevonden. Dit beeldende einde wilde ik graag in mijn verhaal verwerken.

Toen ik begon te schrijven, besefte ik dat het verhaal meer nodig had: de ontwikkeling van de hoofdpersoon. Ik wilde dat de heremietkreeft niet alleen op zoek was naar een nieuw huisje, maar ook zelfvertrouwen ontwikkelde. Als kind kun je namelijk je zelfvertrouwen verliezen naarmate je ouder wordt. Ik heb mezelf vaak afgevraagd wanneer dat bij mij gebeurde en wat ik mezelf wijsmaakte. Vroeger was ik altijd heel open en enthousiast, maar later werd ik verlegen en stil, bang om op de voorgrond te treden en mijn ideeën te uiten.

Gelukkig ben ik er achter gekomen dat ik een negatieve overtuiging had en heb ik deze omgebogen.

Ik wil mijn kinderen meegeven dat hun mening ertoe doet, dat het goed is om jezelf te laten horen en aan te geven wat je wilt. Dus heb ik dat thema ook in het verhaal verwerkt. Het verhaal gaat over opruimen in de natuur en het verzorgen van de natuur binnen in jou. Hoe leuk is het om daar met je kind over te praten.

Heeft jouw kind een gevoelige aard en houdt het van de natuur? Lees dan binnenkort samen dit verhaal en praat over het zorgen voor de natuur en voor de natuur binnen in jezelf. Moedig je kind aan om zijn ideeën te delen en laat hem voelen dat zijn mening ertoe doet. Zo kan jouw kind opgroeien tot een zelfverzekerd persoon, waarbij ruimte is voor zelfontwikkeling en zelfzorg.

Heb ik je al een beetje nieuwsgierig gemaakt?

Stuur een mailtje naar info@nandajorna.nl en kom op de pre-order lijst.

Aanbevolen voor jou

Ontvang gratis het werkboek

Met zes hacks waarin je:

  • Ontdekt wat jouw creatieve verlangens zijn en hoe je ze kan omzetten naar een intentie.
  •  Antwoord vindt op welke wijze je je angsten daarover kunt aanpakken.
  • Praktische invulopdrachten en meditaties krijgt, zodat je direct aan de slag kunt.
  • Leert wat je kunt doen voor meer helderheid,
    focus en vertrouwen. Ben je er klaar voor om je in te schrijven?